Artikelen over financiën

Vijf manieren waarop accountants startende ondernemers kunnen helpen bij belastingen

Als startende ondernemer of ZZP’er moet je met een hoop dingen rekening houden. Dit kunnen ook dingen zijn waar je zelf misschien niet zo veel kennis van hebt, zoals de verschillende belastingen die er bij komen kijken. Een accountant kan je helpen de belastingaangiftes in goede banen te leiden.

Lees meer >>

Op 31 juli 2018

Extra belastingvoordeel voor ondernemers met een meewerkende partner

Bij heel veel ondernemers in het MKB werkt de partner ook mee in de zaak. Soms is dat alleen ondersteunend, maar soms gaat dat meewerken heel ver en worden er veel werkuren in de zaak gestopt.

Lees meer >>

Op 24 juli 2009

Besluit vrijgestelde beleggingsinstelling

Met ingang van 1 augustus 2007 kent de vennootschapsbelasting naar de bijzondere regeling voor de beleggingsinstelling die verplicht is de winst uit te delen aan de aandeelhouders de vrijgestelde beleggingsinstelling.

Lees meer >>

Op 15 maart 2008

Is de B.V. (nog) wel de juiste rechtsvorm voor uw onderneming?

De vraag of u uw onderneming het beste kan drijven in de vorm van bijvoorbeeld een eenmanszaak, een vennootschap onder firma, een commanditaire vennootschap of een besloten vennootschap dient niet alleen bij de start van uw onderneming aan de orde te komen. Deze afweging kan voortdurend worden gemaakt.

Lees meer >>

Op 2 augustus 2007